Image

A "SZER-SZOFT" Számítástechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a „Gyakornok alkalmazása a "SZER-SZOFT" Kft.-nél” című, GINOP-5.2.4-19-2019-00079 azonosítószámú pályázata során 3 778 992.- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a „Új gyakornoki program” című pályázati kiíráson a GINOP keretében. A támogatás intenzitása 100%.

A projekt keretében 1 fő 25 év alatti foglalkoztatására került sor a cég szerencsi telephelyén.

A felvett gyakornok Informatikai és kommunikációs rendszereket kezelő technikus munkakörben került foglalkoztatásra 2019.10.16. és 2020.07.15. közötti időszakban (6+3 hónap). A pályázatban elnyert támogatást a foglalkoztatáshoz kapcsolódó költségek finanszírozására; a gyakornok bér, járulékköltségére, valamint eszközbeszerzésre került felhasználásra. A projekt megvalósítása során 1 fő szakember került kijelölésre, aki vállalati gyakornoki kapcsolattartóként szakmai, segítő, értékelő, utógondozó, a gyakornoki foglalkoztatást dokumentáló és teljesítményértékelői szerepkört töltött be a gyakornok mellett. A szakképzésben megszerzett tudás és készségek gyakorlati hasznosításával kapcsolatos közvetlen foglakoztatói és gyakornoki visszajelzések biztosítása érdekében a projekt teljes időtartama alatt kapcsolatot tartottunk az Egri Szakképzési Centrummal. A projekt eredményeként létrejött új munkahelyen a támogatott gyakornok 6 hónap alatt megszerezve szakmai tapasztalatát, tovább foglalkoztatva hosszú távon erősíti a vállalatunkat.

A projekt eredményeként 1 fő gyakornok, valamint 1 fő vállalati kapcsolattartó foglalkoztatása történt. A projekt hozzájárult a szakképzésből kilépő fiatal elhelyezkedésének, munkatapasztalat szerzésének elősegítéséhez, a fiatal valódi munkatapasztalatot szerezhetett, ezáltal javul foglalkoztathatósága és hosszabb távú munkaerő-piaci esélyei.

A projekt 2019.10.16-án kezdődött, a projekt fizikai befejezésére 2020.07.15-én került sor.

Image
Image