Image

Kedvezményezett neve: Szer-Szoft Kft.

Projekt címe: Szer-Szoft Kft. technológiafejlesztése

Szerződött támogatás összege: 2 947 606,- Ft

A támogatás mértéke: 70%

A projekt tartalma:
Cégünk 2005. szeptemberében beindította a szélessávú mikrohullámú internet szolgáltatását. Szerencs és vonzáskörzetében végzünk vezeték nélküli technológiára alapuló internet szolgáltatást. 23 db bázisállomással rendelkezünk, melyeken közel 100 db 5Ghz és 24Ghz-es frekvenciákon üzemelő mikrohullámú rádiós eszközeink találhatóak.
Az új technológia gyors telepítést, rugalmas bővítési lehetőséget, alacsony szolgáltatási díjat tesz lehetővé, járulékos telekommunikációs költségek, telefondíjak és más, egyéb szolgáltatóknál elkerülhetetlen rejtett költségek nélkül. A projekt keretében e tevékenységünk technológiai hátterét fejlesztjük.
Tervezett tevékenységek: Szünetmentes áramforrás, áramfejlesztő, Ubiquiti Airfiber 24GHz mikrohullámú rádiós eszköz (ideiglenes mikrohullámú bázisállomás csomag) beszerzése.
A fenti eszközöket korszerűbb, gyorsabb és hatékonyabb hibaelhárításához használjuk.
Bázisállomásunk vagy adónk hibája esetén az új eszközökkel ki tudunk építeni ideiglenesen egy másikat és át tudjuk terhelni rá a forgalmat. Ez sajnos akár 4-5 órás kiesés is, lehet, amit nem engedhetünk meg, mert az ügyfelek nagyon érzékenyek az internet kapcsolat minőségének a romlására. Továbbá sok olyan esetünk van, hogy áramellátás esik ki egyszer akár több településen vagy több település egy-egy részén. Ekkor szükségünk van több megbízható áramfejlesztőre, hogy online tudjuk tartani őket. Mivel nagyértékű eszközök betáplálására használjuk, ezért kötünk utána egy szünetmentes áramforrást is, hogy az eseteleges generátornál keletkezett áramingadozásokat elsimítsa. További eszközbeszerzések:
IP kamera teszter, kábel teszter.
Több településsel van kamera rendszer karbantartási szerződésünk. Nagyban segíti a hibafeltárást egy ilyen készülék.
Fúró szett, véső kalapács.
A kollégák kábelezési, javítási, bekötési munkáihoz használnánk. Lukak fúrására, csavarok behajtására. Mentő szett: Oszlopokon biztonságos munkavégzéshez.
Számítógép konfigurációk.
A telephelyen dolgozó kollégák munkájának segítésére használnák. Elősegíteni felgyorsítaná és hatékonyabbá tenné a mindennapi munkát.
APC SMART-UPS SMT1500IC
A telephelyen működő informatikai eszközök szerverek és hálózati tárolók védelmére használjuk fel.
NAS Synology DS420+, WD HDD 10TB
A telephelyen kezelendő és képződő adatok biztonságos mentésére és tárolására szolgál.
Samsung S22 5G
A kollégákkal való kapcsolattartást segíti, a hálózat felügyeleti szoftver és egyéb hálózati teszt szoftvereket futtatunk rajta.

Várható eredmények: A gépek, eszközök megvásárlása után azokat internet szolgáltatási tevékenységünk során hasznosítjuk. A beruházásunk olyan fejlesztést eredményez, amely javítja a technológiai felkészültségünket, versenyképességünket és erőforrás-hatékonyságunkat. A beszerzéssel növeljük a szolgáltatási tevékenységünk hatékonyságát és teljesítményét. Célunk: új üzleti lehetőségek feltárása, új szolgáltatások nyújtása, a forgalmazott termékkör bővítése, szolgáltatásunk fejlesztésén keresztül a piaci igények minőségi és mennyiségi kielégítése, mely hozzájárul a vállalkozásunk versenyképességének, termelékenységének növeléséhez, munkahelyeinek megtartásához; a vállalkozásunk piaci pozíciójának térségi szintű erősítéséhez, az árbevételünk növekedéséhez. A projekt eredményeként a már meglévő üzleti infrastrukturális kapacitásainkat növeljük, bővítve a nyújtott szolgáltatásaink körét és minőségét. Mindezek által a fejlesztés közvetetten hatást gyakorol a szolgáltatás minőségére, ezen keresztül versenyképességükre is.

A projekt befejezési dátuma: GINOP-1.2.9-20-2021-01865  2022.12.31.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.9-20-2021-01865

Image
Image
Image

A "SZER-SZOFT" Számítástechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a „Gyakornok alkalmazása a "SZER-SZOFT" Kft.-nél” című, GINOP-5.2.4-19-2019-00079 azonosítószámú pályázata során 3 778 992.- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a „Új gyakornoki program” című pályázati kiíráson a GINOP keretében. A támogatás intenzitása 100%.

A projekt keretében 1 fő 25 év alatti foglalkoztatására került sor a cég szerencsi telephelyén.

A felvett gyakornok Informatikai és kommunikációs rendszereket kezelő technikus munkakörben került foglalkoztatásra 2019.10.16. és 2020.07.15. közötti időszakban (6+3 hónap). A pályázatban elnyert támogatást a foglalkoztatáshoz kapcsolódó költségek finanszírozására; a gyakornok bér, járulékköltségére, valamint eszközbeszerzésre került felhasználásra. A projekt megvalósítása során 1 fő szakember került kijelölésre, aki vállalati gyakornoki kapcsolattartóként szakmai, segítő, értékelő, utógondozó, a gyakornoki foglalkoztatást dokumentáló és teljesítményértékelői szerepkört töltött be a gyakornok mellett. A szakképzésben megszerzett tudás és készségek gyakorlati hasznosításával kapcsolatos közvetlen foglakoztatói és gyakornoki visszajelzések biztosítása érdekében a projekt teljes időtartama alatt kapcsolatot tartottunk az Egri Szakképzési Centrummal. A projekt eredményeként létrejött új munkahelyen a támogatott gyakornok 6 hónap alatt megszerezve szakmai tapasztalatát, tovább foglalkoztatva hosszú távon erősíti a vállalatunkat.

A projekt eredményeként 1 fő gyakornok, valamint 1 fő vállalati kapcsolattartó foglalkoztatása történt. A projekt hozzájárult a szakképzésből kilépő fiatal elhelyezkedésének, munkatapasztalat szerzésének elősegítéséhez, a fiatal valódi munkatapasztalatot szerezhetett, ezáltal javul foglalkoztathatósága és hosszabb távú munkaerő-piaci esélyei.

A projekt 2019.10.16-án kezdődött, a projekt fizikai befejezésére 2020.07.15-én került sor.

Image
Image

A Szer-Szoft

A Szer-Szoft Kft. múltját képezi a Szer-Szoft Betéti Társaság, ami 1997. március 12-én alakult. A társaság tagjai magánszemélyek voltak, akik közül Kunder Péter mai napig a cég ügyvezetője. A társaság 100%-ban magyar tulajdonban áll...

[tovább olvasom]