Telephelyi és közterületi

Térfigyelő rendszerek

A térfigyelő kamerák a településeken a térfigyelő rendszer részeként felszerelt biztonságtechnikai eszközök. A térfigyelő rendszer a települési közbiztonság fontos eleme. A közterületeken található értékek, a magántulajdon és a közbiztonság védelmét szolgálja. A térfigyelő rendszerek a rendőri jelenlétet nem váltja fel, de a prevencióban és a bűncselekmények felderítésében bizonyító erővel rendelkezik.  A kamerarendszer a város védelmét és a lakók biztonságát szolgálja.
Image

Üzemeltetés

A térfigyelő kamerarendszereket általában a rendőrség és az önkormányzati közterület felügyelet üzemeltethet. A felvételek kezelése túlmutat a lakossági szabályokaon és  szigorú törvényi szabályozás szerint történik szigorú adatkezelés mellett.

IP kamerarendszer 

Napjainkban a körszerű IP kamerarendszerek váltják fel az analóg rendszereket. Az IP kamerák esetében minőségromlás nélkül távolról is elérhetők a kamerák képei, melyek nagy felbontásban, éles képet rögzítenek. Az IP hálózat költséghatékonyan kialakítható, könnyen bővíthető, többcélú felhasználást tesz lehetővé.

Kamera típusok:

Települések bevezető útjain, szűk utcákban, kereszteződések forgalmának megfigyelésére fix képet mutató kamerákat érdemes telepíteni. Amelyik településen állandó kamerakezelő személyzet áll rendelkezésre, ott mozgatható, forgatható dome kamerákat is érdemes telepíteni, ami szélesíti az adott terület megfigyelési lehetőségeit. Balesetek rekonstruálásában is segítséget jelenthet a kamera felvétel.

Fontos szempont, hogy a kamerák éjszakai is jól kiértékelhető képet adjanak.

Rendszámfelismerés, forgalomelemzés

A térfigyelő kamerarendszer rendszámfelismerő és egyéb forgalomelemző kiegészítőkkel bővíthető. Rendszámfelismerő szoftver adatbázisba gyűjti az elhaladt gépjárművek rendszámán olvasható adatokat.
A rendszámazonosító algoritmus értelmezi, hogy az adott képen hol vannak olyan elemek, amelyek a rendszámtáblára jellemzőek. Felismeri a karaktereket, összeveti azok pozícióját az ország rendszámtábla szabályaival és rögzíti egy adatbázisban. Ez az adatbázis rendszerint tartalmazza az elhaladt járművek rendszámát, elhaladási idejét. A rendszám tetszőleges helyen és helyzetben lehet a képen, a torzulásokat jól kezeli. Az egyetlen megkötés, hogy teljes egészében rajta kell lennie a képen, minden karakternek látszódnia kell rajta, sérülésmentes legyen.
Image

A Szer-Szoft

A Szer-Szoft Kft. múltját képezi a Szer-Szoft Betéti Társaság, ami 1997. március 12-én alakult. A társaság tagjai magánszemélyek voltak, akik közül Kunder Péter mai napig a cég ügyvezetője. A társaság 100%-ban magyar tulajdonban áll...

[tovább olvasom]